پیوت:
به نقاط تغییر روند پیوت میگویند که به دو نوع major و minor تقسیم میشوند. ما در تحلیل تکنیکال برای استفاده از اندیکاتور ها و درصد های فیبوناچی از نقاط پیوت اصلی استفاده میکنیم. پیوت های اصلی معولا با چشم از پیوت های فرعی تشخیص داده می شوند ولی با کمک اندیکاتور MACD و تغییر فاز در این اندیکاتور میتوان پیبوت اصلی را مشخص کرد راخ دیگر این است که این روندی که داریم پیوت آن را بررسی میکنیم 38 درصد روند قبلی خود را اصلاح کرده باشد که با ابزارfibo ret قابل تشخیص است.
MOVING AVERAGE:
این اندیکاتور در بازار های روند دار به ما کمک میکنند و در یک دوره چند روزه مثلا 5 یا 10 روزه میانگین close کندل های این دوره رو حساب میکنن و به ما اعلام میکنند چه موقع وارد بازار و چه موقع از بازار خارج شویم برای افزایش سرعت سیگنالی که به ما میدهند میتوانیم از میانگین متحرک DMA ,TMA استفاده کنیم.
STOCASTICS:
این اسیلاتور با توجه ب دوره ای که براش تعریف میکنیم بالاترین HIGH و کم ترین LOW را در نظر میگیرد و یک محدوده برای ما مشخص میکند و CLOSE کندل فعلی را در نظر میگیرد و به ما اطلاعات میدهد که الان کجای این محدوده هسنیم این اسیلاتور یک محدوده 0 تا 20 ، 20 تا 80 و 80 تا 100 به ما میدهد زمانی که ما در محدوده زیرین قرار داریم یعنی در اشباع فروش هستیم و زمانی که در محدوده 80 تا 100 هستیم یعنی در محدوده اشباع خرید هستیم و خرید سهم کار درستی نیست.
MACD:
مهم ترین اندیکاتور که از دو میانگین متحرک با دوره های متفاوت مثلا 12 و 26 روزه تشکیل شده است زمانی که میانگین با دوره کمتر بالای میانگین با دوره بیشتر از مکدی مثبت است و برعکس از طرفی این اسیلاتور دارای میله هایی است که قدرت روند را نشان میدهد .
RSI:
در تعیین واگرایی بیشتر از این اندیکاتور استفاده میشه و سرعت تغییرلت قیمت نسبت به اون دوره ای که برایش تعریف کردیم را به مانشون میده. RSI محدوده 0 تا 30 ، 30 تا 70 و 70 تا 100 را دارد. وقتی قیمت زیر 30 یا نزدیک به محدوده30 است سیگنال خرید میدهد و زمانی که از 50 بالاتر میرود و به محدوده 70 نزدیک میشود نشان دهنده احتیاط در خرید است.
فیبوناچی:
اعداد و نسبت های فیبو ناچی (38%و50% و 68% و78%) در طبیعت وجود دارند و اسم فیبو ناچی از کاشف آن گرفته شده است. در این نسبت ها درصد هایی هستند که برای ما اهمیت بیشتری دارند و در بازار معمولا زمانی که قیمت به این درصد ها برسند ما انتظار واکنش به آنها را داریم مثل 38% و یا 68%
FIBO RETRACEMENT:
فرض کنیم ما یک روند صعودی داشتیم که قیمت در آن برگشته و الان نزولی است با تعیین دو نقطه (پیوت) از آن روند صعودی میتوانیم این فیبو اصلاحی را رسم کنیم و به ما نشان میدهد که فیمت چند درصد از روند قبلی خود را دارد اصلاح میکند و چه نقاط و چه قیمت هایی برای ما حائز اهمیت هستند.
FIBO PROJECTION(EXTENTION):
این فیبو ناچی به تعیین سه نقطه رسم میشود و به ما میگوید که رروند ما بعد از اصلاح حالا تا چه مقداری قرار است پیش برود به این گونه که فرض کنیم روند صعودی ای داشتیم که حالا 38 درصد از ان روند توسط قیمت اصلاح شده است حالا با تعیین نقاط آن روند صعودی و نقطه پایان روند اصلاحی میتوتنیم این فیبو را رسم کنیم تا پیش بینی کنیم که روند جدید ما که به تازگی شروع شده است قرار است تا چه قیمتی پیش یرود.
در تحلیل تکنیکال این را میدانیم که بازار تمایل دارد گذشته خود را مجدد تکرار کند به همین دلیل طبق گذشته بازار آن را بررسی و تحلیل میکنیم. و همینطور این را میدانیم که قرار نیست تحلیل های ما همیشه درست باشند.
نکته مهم درمورد اندیکاتور و اسیلاتور ها این است که آن ها همانقدر که میتوتانند مفید باشند همانقدر نیز خطرناک هستند مخصوصا در بازار های رنج پس هیچ موقع تنها از آنها به عنوان عامل تعیین کننده در تصمیم گیری استفاده نمیکنیم.
بدون نظر